Cuida la teva esquena…

Qui no ha tingut dolor a l’esquena, qui no en pateix ara mateix? La resta, en patireu!

Un disseny perfecte, amb un mal ús, el resultat és fatal, al dia a dia, assentats massa estona a les cadires “còmodes”, ens obliguen a mantenir una posició amb curvatura “xepa” provocant petites lesions als discs vertebrals, fins i tot, possibilitat i risc d’hernia discal, així que per evitar-ho has de cuidar i mimar la teva estimada esquena…

Avui un dels exercicis que mobilitzen tota la columna, vètebra per vèrtebra, i un estirament final per guanyar mobilitat a la cintura escapular, per evitar aquesta posició cifòtica “xepa” i així poder reduir els dolors.

Quan podem fer aquest exercici? Quantes repeticions? Sèries..?

Bé, fer-lo cada dia no és pas contraproduent, al contrari, mou l’esquena, fes-ho 3 vegades 10-12 repeticions amb un petit estirament final de 20-30″, notaràs com et treus un pes de sobre, elimines tensions musculars, i ets capaç de moure’t amb més llibertat, així que, fes-me cas, cuida la teva esquena si no vols acabar amb un bastó d’aquí uns anys, perquè el moviment és igual a salut!

Un dels exercicis que incloc als programes de salut, però que són necessaris combinar-los amb d’altres, reforç muscular, control postural, estiraments…

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.