Test VAM + crònica Corriols de l’avi i resum setmanal

Bon dia! Ja ha arribat el fred, però el ritme no para i aquesta setmana ha sigut molt completa a nivell d’entrenament i d’aprenentatge.

Avui tinc moltes coses a comentar, primer començarem amb el “Test VAM progressiu en pista d’atletisme” que vaig realitzar el passat divendres 20 de novembre de 2015 amb l’ajuda del meu amic i company de fatigues Joan Gras.

Bé, resumint, el test consisteix en córrer de forma progressiva amb uns temps pautats segons el nivell de l’atleta per ajustar resultats al màxim.
S’ha de marcar la pista d’atletisme amb 8 cons, 1 cada 50 metres que coincidiran amb els temps de tall marcats que a continuació tindreu una imatge dels que vaig fer servir jo.
El test ha de tenir una durada mínima de 10minuts i màxima de 20, així que jo sabia que aproximadament estaria pels 3:25-3:20min/km com a velocitat màxima, i així va ser, amb un resultat final de 16min 27 segons com a finalització del test.

Fulla dades temps

Ja tenim el full de temps cada 50 metres, toca realitzar un bon escalfament de 15-20 minuts progressius i preparar el cos per córrer al màxim.
Necessitem també una cinta de freqüència cardíaca per controlar les pulsacions en tot moment i al final del test, el nostre rellotge GPS queda totes les dades registrades (hem utilitzat el Garmin Forerunner 910xt).

El test comença i en Joan va pitant amb un xiulet cada 50 metres seguint el full de temps i jo he de coincidir en el mateix moment del xiulet, de manera progressiva va augmentant el ritme i les pulsacions fins que arribo a una velocitat de 18km/h a 195ppm i el meu test acaba.

Ara toca passar el test al PC i extreure dades, sabent el temps total, les pulsacions màximes, el ritme màxim podrem tenir les zones teòriques d’entrenament de carrera a peu, i en la següent imatge podreu veure el resum del meu test i les zones corresponents.

Zones entrenament, ppm max, vam, vo2max test vam

Després del test ja tinc els resultats del dia 20/11/15 i més endavant hauré de repetir el test per saber si he millorat o no i adaptar els entrenaments als nous ritmes que hi haurà durant la temporada.
És possible que amb més bona forma arribi a obtenir unes pulsacions màximes majors, pulsacions en repòs menors, que em deixarà fer un test més llarg i amb ritmes més elevats. Així que quan el torni a fer el comentarem.
Així que la part del test de VAM acaba aquí (de forma resumida clar) i perquè veieu que de vegades allò més senzill ens pot ajudar molt en els nostres entrenaments.

………………………………………………………………………………………………

Dissabte 22/11/2015 em dirigeixo cap a Manresa a fer el Mòdul nº2 del curs d’anatomia funcional de l’Héctor García, parlant de “La Rodilla” i que ha estat genial i he après molt més, ara toca posar-ho en pràctica, i seguir a pels altres mòduls que iniciaran a partir de gener de 2016.
Aquí doncs la part d’aprenentatge important d’aquesta setmana a nivell anatòmic.

12232881_1720167621531877_8365023473352683103_o

………………………………………………………………………………………………

I acabem la setmana diumenge dirigint-nos cap a Lloret en Moi, en JoanCarles i jo ben d’hora per disputar la Corriols de l’avi, 32 kms de camins fantàstics, fangosos, amb restes de la calamarsada d’ahir al vespre i que hem disfrutat com nens, ha estat dur però molt entretingut, camins tècnics i exigents, acabant amb 2h37 i una posició 99.
El recovery d’avui ha estat típic de les curses en BTT, butifarra amb allioli, una cerveseta i bona companyia, a mi també m’agrada això!
Aquí us deixo foto dels 3 al acabar.
12240440_1720502091498430_4195538332994379244_o.jpg

I el resum setmanal dels meus entrenaments acaba així:

SWIM: [1 sessió] 1400mts 30min aprox.
BIKE: [4 sessions] 3 sessions x 1h spinning (3h-60kms) + 2h37 Corriols de l’avi (32kms)
RUN: [3 sessions] (11kms trailrun + test VAM (8kms totals) + 8kms fent sèries en pujada de 1min
GYM: [1 sessió] HIIT amb TRX, kettlebells i functional ball + bodyweight
TOTAL SESSIONS: 9
TOTAL HORES: 10h (aprox.)

Així que ja tenim el resum de la setmana anterior feta i a seguir millorant com sempre amb molta il·lusió!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.