Rem vertical, evita la lesió!

rem vertical zona seguretat.png

Avui fem un petit anàlisi d’un dels exercicis que fem servir per treballar el deltoides, segons estadístiques un 36% de les lesions a les sales de fitness són en aquesta zona, pot ser, perquè treballem en excés (masses repeticions i sèries), pot ser massa pes, o per la tècnica inadequada de l’exercici, que per desgràcia molts monitors de sala no corregeixen.

No sóc ningú per dir que l’exercici és correcte o no, però si que llegeixo articles i segueixo als millors professionals per aprendre a saber com aplicar cada exercici, saber interpretar el moviment del cos i si és millor assumir un risc o no.

En aquest cas, la foto que veieu tenim un alt risc de lesió a l’espai subacromial, degut a una rotació interna i abducció excessiva del deltoides (90-120º)

Per evitar aquest alt risc de lesió, contant que estem entrenant musculació i no tindrem 5kilets per banda sinó molt més, hem d’arribar a un màxim de 70º d’abducció ( els colzes miren lleugerament cap al terra).

Ara bé, no hi ha exercicis bons o dolents, sinó bé o mal aplicats, hauríem de tenir en compte el perfil de la persona que està realitzant l’exercici i valorar si fer o no un altre variant o exercici diferent per treballar la zona.

En resum, evita passar aquests 70º d’abducció i portar els canells a la línia del deltoides, la teva articulació glenohumeral t’ho agraïrà!

Aquest article ha estat creat a partir d’una lectura de : Análisis de ejercicios en SEP (sala de entrenamiento polivalente): prevención de lesiones en programas de fitness. Ejercicios y hombro (I). El remo vertical J.Heredia 27 enero 2013

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.