ELIMINAR GREIX CORPORAL, ENTRENAMENT AMB INTERVALS O CONTINU? UNA REVISIÓ ACTUAL

IMG_3455

Si pregunto a qualsevol persona si és millor intensitat baixa amb una durada mitja-llarga o intensitat alta i durada
curta què penseu que respondria si l’objectiu és cremar greix?

Normalment la 1a opció, el que es porta dient de tota la vida, però estic revisant diferents articles interessants sobre el tema de pèrdua de greix, i us en faré 5 cèntims perquè així entendreu una nova manera d’arribar a aquest objectiu que tanta gent busca.

És clar que si estem hores caminant o corrent tindrem una necessitat calòrica “X”, i combinat amb una alimentació adequada podem aconseguir l’objectiu de perdre greix.

Si pensem en el temps lliure que té la gent avui en dia (molt poc) podríem pensar que se’ns faria impossible fer entrenaments de llarga durada a diari per perdre aquest pes que tan desitgem, però hi ha un factor molt important dins el nostre cos que és l’EPOC, consisteix en el deute d’oxigen post-esforç, que contribueix notablement a la pèrdua de greix.

Aquest EPOC es pot augmentar no només amb activitat cardiovascular (caminar, córrer, ciclisme, natació…) sinó que també s’aconsegueix amb entrenament de força.

Ens referim en l’entrenament que tan famós hi ha en l’actualitat (HIT, crossfit, tabata…) com a nom comercial, que realment són entrenaments fraccionats amb alta intensitat i petits descansos realitzant sessions no massa llargues, amb l’objectiu de generar EPOC i perdem més greix.

I com perdríem més greix tot i fent el mateix volum d’entrenament?

Segons un estudi de Kaminski et al. (1990) comparen dos protocols:

1r grupà 2 sèries de 25min al 75% del Vo2Max

2n grupà 1 sèrie de 50min al 75% del Vo2max.

El 2n grup crea un EPOC més gran, i per tant, cremem més greix que amb el mètode continu.

Ens fixem en un altre estudi Bisciotti et al. (2000) fent esforços intermitents de la mateixa distància però de diverses maneres:

1rà 1000mts sense parar

2nà 20 x 50mts

3rà 50 x 20 mts

4tà 100 x 10mts

Aquest estudi confirmava que a major nombre de repeticions més gran era el consum calòric, tot i que la distància total era la mateixa.

Cal indicar però que no tots els clients podran fer entrenaments fraccionats d’alta intensitat, és a dir, abans d’arribar a fer 100 x 10mts has de poder fer 1kms continu a intensitat baixa-moderada i tenir una bona base cardiovascular, per tant, no tothom hauria de començar per entrenaments amb intervals, prèviament hem de fer entrenaments continus extensius.

CONCLUSIÓ I OPINIÓ PRÒPIA

Abans de construir la teulada, posa uns bons fonaments.

Necessitem una bona base cardiovascular per poder fer sèries curtes i intenses, així podrem crear aquest deute d’oxigen post-exercici.

Amb aquest tipus d’entrenament aconseguim un major gast calòric, augmentem EPOC i per tant, cremem més greix, aprofitem també el temps ja que amb entrenaments més curts podem aconseguir molts beneficis!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.