Què és el mètode “TABATA”?

Qui no està sentint dia rere dia que algú entrena “crossfit”, HIIT, tabata…Però què són tots aquests sistemes d’entrenament?

Avui em centro a parlar del mètode TABATA.

Què és?

És un sistema d’entrenament d’intervals d’alta intensitat i consisteix en realitzar sèries de 4 minuts fent 20 segons d’exercici a màxima intensitat seguit de 10 segons de descans total, és a dir, 8 sèries de 20 segons màxims i 10 de descans.
Així doncs, un “TABATA” de flexions consisteix en fer durant 4 minuts aquest mètode de 8 x 20/10 on s’intentarà fer el major nombre de flexions durant el temps de treball i es descansen els 10 segons següents i així successivament fins arribar als 4 minuts. A menor nombre d’exercicis per ronda, major dificultat perquè no donem descans a aquell grup muscular.

Es poden fer exercicis combinats, de cames, d’abdominals, potència, propiocepció, braços, cardiovasculars…

Avantatges:

És un entrenament de curta durada però on s’aprofita al màxim el temps de treball i amb poc temps estarem realitzant moltes repeticions. A més estem treballant el sistema cardiovascular al ser un exercici molt seguit, millorant sistema aeròbic (amb presència d’oxigen) i a la vegada també anaeròbic (sense presència d’oxigen). També hi ha un clar benefici de resistència muscular i a tot això li sumem un gran gast calòric degut a la màxima intensitat i moviments combinats que comparat amb exercicis analítics (d’un sol grup muscular) es cremen moltes més calories!!!

Es pot fer a casa (com en el meu exemple) en una zona que no ha de ser gaire gran, amb poc material i fins i tot sense!

Personalment és un mètode que m’agrada molt perquè puc fer un entrenament de 20minuts on he treballat tot el cos i he aprofitat el temps al màxim.

*Aquest mètode no és apte per a tothom, si més no fent-lo a màxima intensitat des del primer moment. Es pot adaptar en persones poc entrenades fent exercicis més senzills i de menys demanda energètica ja que si tens un baix nivell de resistència aeròbica és molt probable que no aguantis els 4 minuts d’intensitat! És per això que abans es necessita una bona base.

T’agradaria provar-ho?

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.