¿Umbral anaeròbic?

Avui faig una comparació entre 2 corredors amb diferents perfils fisiològics per entendre què és l’umbral anaeròbic i com entrenar-lo.

Per començar aclarim 4 conceptes:

Zona aeròbica: és la zona on tenim presència d’oxigen i són intensitats baixes amb llarga durada.

Zona Umbral anaeròbic: és la zona on comencem a tenir deutes d’oxigen i acumular progressivament l’àcid làctic i a partir de cert temps no el podem assimilar i ens obliga a baixar el ritme o parar l’activitat.

Zona anaeròbica: és la zona on no  hi ha presència d’oxigen i són intensitats elevades i de curta duració ja que en pocs minuts acumulem quantitats altes d’àcid làctic que ens obliguen a descansar o baixar la intensitat.

Freqüència Cardíaca Màxima: Màximes pulsacions on el nostre cos pot arribar amb un esforç d’alta intensitat.

¿I quina diferència hi ha entre el corredor “A” i el corredor “B”?

El corredor A té un nivell inferior al corredor B i això ho justifiquem veient que la zona Umbral anaeròbic està més lluny en el corredor B, és a dir,  podrà mantenir una velocitat més alta durant més estona que el corredor A. Això també significa que el corredor B té l’umbral més a prop de la freqüència cardíaca màxima

Si en una mateixa cursa (10kms) el corredor A intentés aguantar el ritme del corredor B arribaria en un punt kilomètric on el lactat en sang no s’assimilaria i hauria de baixar el ritme per recuperar-se.

¿Com podem intentar assolir el mateix nivell que el corredor més ràpid?

Doncs com que l’objectiu és tenir un Umbral anaeròbic més elevat el que hem de fer són entrenaments d’intervals (sèries i fartleks) on donem un estímul més elevat del que podem suportar i el cos poc a poc anirà assimilant ritmes més alts en menys duració que progressivament augmentarem i podrem fer la mateixa cursa amb més velocitat, i el lactat no s’acumularà amb tanta rapidesa.

*Si et quedes a la zona confort no milloraràs els teus ritmes! Dona petits estímuls als teus entrenaments.
DESENTRENAT I ENTRENAT UMBRAL

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.