Evita el sobreentrenament!

sobreentrenaments(Introducció al tema d’avui ) –> Actualment passem per el “boom” de l’activitat física. Cada dia veiem més gent que comença a fer curses, i que al cap de quatre dies ja fa mitges maratons i fins i tot maratons (no parlem dels triatletes que passen amb pocs mesos de no fer res a fer un ironman!). Vivim també en un món on la incultura de la teoria de l’entrenament i tot el que suposa (sense que sigui culpa de ningú) provoca molts errors com el que comento avui que va lligat a una sèrie d’errors més.
Pot ser també falta que la gent s’informi una mica més, que demanin l’ajuda de tots els possibles entrenadors i professionals del sector (nutricionistes, fisoterapeutes, entrenadors…) per no anar perduts al dia a dia amb els entrenaments, els menjars, els descansos…i que això ens provoqui lesions i sobreentrenament com comento avui.

El calendari actual de curses arreu del món és molt extens, podríem fer milers de curses cada setmana a diferents punts de tot el territori i això fa que la motivació de molts atletes lligada amb la falta de coneixements arribin a fer masses competicions al llarg de l’any, que no estiguin ben estructurades, que hi hagi poc descans, que no entrenin com toca, que es passin amb els rimtes, les distàncies, el número d’entrenaments, etc.

És per això que avui intento arribar al màxim de gent possible (si podeu compartir el meu article us ho agraeixo) perquè cada vegada hi hagi menys gent amb sobreentrenament i amb més coneixements sobre què és el que passa dins el nostre cos amb els diferents factors de la teoria de l’entrenament.

Amb aquest article sabem quines són les causes, els síntomes…per tant, sabem quina és la solució?

-Principi d’individualització per cada atleta (segons edat, sexe, feina, horari disponible, objectius, nivell…)
-Descansar quan toca (principi de sobrecompensació).
-Controlar a diari les nostres pulsacions
-Realitzar anal·lítiques de sang.
-Descansar un mínim de 6-7 hores (8h a ser possible)
-Control de l’alimentació
-Fisioteràpia per evitar sobrecàrregues

Espero que els que hagueu arribat fins al final de l’article us quedi clar què fer per evitar el sobreentrenament.

Podeu clicar al like, compartir, i molt més! Gràcies als seguidors 😉

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.