Sit-Up VS Curl-Up

Sit-Up VS Curl-Up

Un dels moviments clàssics i tradicionals per a fer abdominals amb un moviment concèntric són els coneguts “crunch” però que tenen dos versions diferents, la de l’esquerra (sit-up) o elevació màxima del tronc o el de la dreta (curl-up) amb una elevació parcial del tronc, només la zona escapular.
*Sit-up: amb posició decúbit supinat, cames flexionades i el tronc superior amb contacte a la superfície s’eleva al màxim fent una flexió de la columna lumbar incorporant tot el tronc, però que això fa que hi hagi una zona de risc al eliminar la curva natural de la columna al final del moviment i posant més tensió als flexors de la cadera. El disc intervertebral, com es veu a la diapositiva queda comprimit per aquest moviment i fet repetides vegades podria arribar a produir dolor i fins i tot una hèrnia discal. Això no vol dir que aquest moviment estigui prohibit però si que es pot buscar una opció diferent.
*Curl-up: en posició decúbit supinat i cames flexionades, el tronc superior amb contacte a la superfície i s’eleva només la zona escapular sense doblegar el coll i fent pressió a les cervicals, seguint la curvatura natural de l’esquena i creant una suficient càrrega a la zona dels abdominals i evitant el perill dels discs intervertebrals.

*Conclusió: si hem de triar un d’aquests dos moviments ens quedariem amb el curl-up per la seva situació protegida envers del sit-up, però també hem de pensar que per treballar el CORE actualment tenim molt exercicis d’activació i estabilització al terra que són encara millors pel treball que fan i per les posicions de seguretat.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.