Tenim un problema greu, val la pena dedicar 5 minuts a llegir la meva reflexió.

Tenim un problema greu, val la pena dedicar 5 minuts a llegir la meva reflexió.

Avui em centro en un tema que em preocupa molt, obesitat infantil.
Vivim en una societat on les tecnologies han evolucionat molt en poc temps, i cada vegada en edats més joves veus a diari que són propietaris d’un mòbil, una tablet o algun “aparato” roba temps. Cada vegada hi ha més oferta per elegir entre diferents consoles i mòbils, i tot i que la situació en que estem (crisis) és per a tothom, COM PUC VEURE NENS DE 10 ANYS AMB MÒBILS DE MÉS DE 300€!!! Em sembla increïble que un nen de 10 anys, que en teoria no hauria d’anar sol pel carrer molta estona, menys per creuar per anar a l’escola, sigui propietari d’un iphone o un samsung amb una pantalla de 10” (expressió).
Si ens fixem en la vinyeta que he penjat, l’any 1990 (un any abans de jo neixés) la tecnologia no havia arribat al boom del segle XXI (lògicament) i el temps de lleure servia per anar a jugar a fora amb qualsevol cosa que ens ajudés a inventar una activitat nova, simplement per diversió. Avui en dia els nens es queden a casa “whatsappeando” “postureando” “chateando” i altres nous verbs i expressions de l’actualitat.
Tot això provoca que la demanda energètica del cos és molt inferior (sentats al sofà) només necessitem energia per respirar, si comparem la demanda d’estar corrent pel carrer amunt i avall, saltant, ballant, estirant una corda o qualsevol activiat que ens faci moure durant una estona.
Si afegim que els nens cada vegada són més “comodons” i no els agrada l’activitat física, ni moure un dit per fer res (amb el mòbil ho aconsegueixen tot), i que cada vegada hi ha més tipus de “comida basura” molt accessible a la butxaca (3 canyes de xocolata per 1€, hamburgueses a 1€…) això ens porta directe al camí de la obesitat infantil!!!
És per això que avui us vui animar a que si teniu nens a la família, fills, cosins, néts, germans o el que sigui, que deixin una estona el mòbil i que surtin a moure’s pel carrer, a gastar energia que és el que toca ara.
Un dia té 24h, 8h de dormir-6h d’escola (de mitja)-2h activitats extraescolars- (activitats “obligatòries”, suma alguna hora de deures, menjar, mini siesta…i tota la resta d’hores???
Quantes hores inverteixen els nens en l’activitat física? Quantes hores tenen el seu mòbil a les mans, o juguen a la consola davant la tele sense descansar ni un segon, alterant el seu estat d’ànim, posant-se nerviós i desconcentrant-se pels altres temes més importants, com tenir els deures fets i seguir endavant amb els estudis…
Doncs avui m’agradaria que tothom reflexionés en quin moment estem vivint, i què és el que hauríem de fer per evitar que d’aqui uns anys sigui un 30 o un 40% el percentatge d’obesitat infantil.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.