Com podem millorar el nostre rendiment?

La resposta és fàcil, segueix el principi de sobrecompensació. En què consisteix?

Aquest és un dels principis més importants per tenir una evolució en el rendiment, i serveix per tots els esports. Una temporada està formada per diferents períodes amb una estructura progressiva que és el que ens farà millorar, però per superar cada període hem d’assimilar els entrenaments anteriors, i això només succeeix amb la sobrecompensació.

*La sobrecompensació consisteix en una millora del rendiment després d’un període d’esforç elevat i havent fet una fase de descans.

Si volem arribar a una competició amb el millor estat de forma s’han de planificar els entrenaments segons aquest principi.
Per tant, un entrenament eficaç es basa en el principi de sobrecompensació, és a dir, superar fase rere fase realitzant un període de càrrega elevada i un darrer període de descans.
Durant la fase de màxim esforç és normal tenir una baixada del rendiment, el cos està fatigat després d’acumular una càrrega elevada d’entrenaments, aquest estat és temporal, i llavors entrem a la fase de descans, on el cos assimilarà els entrenaments, s’augmentaran les reserves i podrem arribar a portar uns ritmes superiors i aconseguir millors resultats. Quan ja ha passat tota la fase de càrrega i descans es deixen passar uns dies i torna a començar el mateix cicle però amb un estat de forma més elevat, has augmentat un escaló en el teu rendiment!

Imagen

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.