Millores de força en el principiant

Al iniciar un programa de força podem observar que es produeix un increment molt ràpid dels nivells de força. Aquesta millora es produeix per adaptacions fisològiques a molt curt plaç, les denominades “millores neuromusculars”.
Per fer un resum breu podem dir que per cada impuls nerviós ara el nostre sistema nervios és capaç d’activar una major quantitat de fibres musculars. Aquesta adaptació s’anomena coordinació intramuscular: el reclutament de fibres és més gran i es coordinen millor per contraure’s al mateix temps. El resultat és una contracció muscular més eficient i, conseqüentment, una millora en la capacitat de generar força.Aquest procés de millora en la coordinació intramuscular sol produÏrse a les primeres setmanes d’entrenament de la força, una vegada superades aquestes adaptacions els nivells de força a nivell neural s’estabilitzen i deixen pas a altres adaptacions més a mig i llarg termini, com la hipertròfia muscular (augment del tamany del múscul).
[Text traduït del llibre Entrénate de Domingo Sánchez]

EXPERIÈNCIA PERSONAL D’ENTRENAMENT PERSONAL

Fa 4 setmanes vaig iniciar amb Franc Orellana un programa d’iniciació d’entrenament de força, com a objectiu tenim augmentar la massa muscular, augmentar la força i perdre greix. Doncs el que he explicat anteriorment ha succeït amb només un mes d’entrenament realitzant 3 sessions per setmana amb moviments guiats senzills i fent 3 sèries de 15 repeticions amb cada màquina.
Després de valorar els resultats de tots els entrenaments, veig clarament que en gairebé tots els exercicis ha doblat el pes per aixecar, sense forçar en cap d’ells, simplement deixant que el cos s’adapti pas a pas a l’entrenament.
És senzill, aplica la teoria a la pràctica i obtindràs els resultats.

ImagenImagen

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.