¿Entrenament en dejú per perdre greix, sí o no?

Quan s’inicia un entrenament en dejú l’organisme té les reserves de glicogen (principal font d’energia) per sota de la normalitat ja que durant la nit es fa servir glucosa per mantenir les funcions metabòliques, i aquesta situació és més aguda quan el sopar ha sigut baix en carbohidrats (pasta, arròs, pa, cereals…).

Quan menys reserves de glicogen hi hagi al cos, abans s’utilitzarà les reserves de greix com a font energètica.

Tot i això, encara hi ha moltes reserves al cos ja que són necessàries pel funcionament de l’organisme, i que el cos obté a partir de la segregació d’una hormona al pàncrees. Tot aquest procés només succeeix si la intensitat de l’exercici és lleugera i moderada. Pel contrari, si s’intenta portar una intensitat elevada el cos té demandes d’energia a partir d’un altre substrat que no tenim en situació de dejú i que pot provocar hipoglucèmia, marejos, fatiga…i el rendiment disminuirà, per tant, evitarem l’alta intensitat en aquesta situació.

El cos no tindrà cap problema per obtenir energia a partir de la oxidació d’àcids grassos  sempre i quan tinguem un mínim de condició física cardiovascular.

CONCLUSIÓ: L’entrenament en dejú es efectiu alhora de perdre greix ja que s’obté abans com a font energètica, però en persones poc entrenades no és recomanable. Comença realitzant entrenaments en situacions normals i afegeix de tant en tant una sessió en dejú, caminant o corrent a velocitat baixa i durant una estona curta, ves afegint uns minuts cada sessió i veuràs com cada vegada pots mantenir més estona el teu cos en aquesta situació ja que s’anirà acostumant a fer servir els greixos com a font energètica.Imagen

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.